4 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/d5/25/6267fea27173e_o_large.jpg)
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com
Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa
Pomidory
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.